Hvad har drabet i Sarajevo og Olympiaden 1984 sammesteds at gøre med et mord i nutiden på Amaliegade i København? Den dræbte er forsker fra Københavns Universitet i blandt andet drømmetydning og anerkendes for sin viden på området, skønt det for mange kommer tæt på hokus pokus. Det er der flere ting der gør i denne krimi der giver plads til både sanser, syner og lidt kvanteteori.

Bentzon er med som gidselforhandler, men drømmetyderen fra Amaliegade dør, uden at der bliver mulighed for forhandlinger, og en gaseksplosion sætter Bentzon ud af drift, mens morderen flygter. Der er ikke meget at gå efter udover drømmetyderens kontakt til en klient med en speciel drøm, men inden politiet når at forfølge sporet, sker der endnu et mord.

Kazinski er igen på banen med brave Bentzon i en monsterkrimi. Bentzon ikke bare jager en morder, men trues også voldsomt på hjemmefronten. Hans kone Hannah har fået konstateret kræft, så alvorligt at hun kontakter en selvmordsklinik i Schweiz, og med sin tilstedeværelse i Schweiz får hun adgang til ny viden om en gammel sag, der involverer en skarpskytte, en virus, en giftig edderkop og en falsk anklage om voldtægt.

Der er tre fortællervinkler, der arbejder sig frem mod en udredning og en morder, som læseren næppe gætter på forhånd.

Bentzon og Hannah er tæt på læseren i al deres autencitet, mens det kan undre, at et par små tvillinger næsten kun eksisterer som hensigtserklæringer i forældrenes tanker, mens deres fysiske tilstedeværelse er næsten usynlig og i hvert fald aldrig i vejen for forældrenes arbejdsmæssige fremdrift.

A.J. Kazinski

395 sider

Politikens Forlag

Udgivet: 29.07.2016

Birte Strandby