Mere gyserfantasy: Isabella og Lukas slap godt fra deres første eventyr som drømmekrigere. De fik fat i hertugindens medaljon og bremset hendes onde magt. Men nu viser det sig, at hun har andre muligheder for at få magt over ikke blot Drømmeriget, men også menneskenes verden og ellefolkets høj.

Det begynder fredeligt. En mærkelig mand, Janus, opsøger Isabella. Han har brug for en drømmekriger til at skaffe sig et sølvbæger, som han gerne vil have med tilbage til Drømmeriget, hvor det kommer fra. De to hjælpsomme børn finder bægeret i kirken i Ruds Vedby og ved en vellykket aktion kommer bægeret med til Drømmeriget. Det viser sig at være et fejltrin. Bægeret kan give stor magt til hertuginden, og Lukas indser, at de må have fat i det igen. I mellemtiden i den daglige menneskeverden kan Lukas ikke få kontakt med Isabella. Hun ligger hjemme på sit værelse og sover, for hendes sjæl er blevet i Drømmeriget med risiko for, at hun aldrig mere kan vende tilbage til sin menneskekrop. Lukas opsøger hende i Drømmeriget, men kommer slemt til skade. Han er nødt til at have hjælp fra ellekongen og fra Isabellas forældre og må løbe om kap med tiden for at redde Drømmeriget og Isabella.

Som i den første roman er der forskellige magiske væsener – især lygtemændene er en race for sig. Der er mange spændingsmomenter, og Lukas får nogle chancer for at demonstrere sine talenter som sværdkæmper. Elverpigerne ligner de femmes fatales, vi kender fra danske folkeeventyr, mens bjergfolket og drømmekrigerne er nye fænomener, og især deres tilværelse mellem Drømmeriget og menneskeverdenen i Ruds Vedby er ny. Hovedløse heste er usædvanlige selv i fantasy, men ellers er spænding og gys bygget op som standard, og det ukendte bliver således et trygt univers for de børn, der læser romanerne.

Martin Vinther Madsen
Drømmekrigerne 2 – Ellefolkets bæger
175 sider
Tellerup
Udgivet: 2012

Birte Strandby