Thriller der har medspillere fra Vatikanstaten, en skummel sekt og KGB. Alex Nash er politiets ikke helt stabile repræsentant. Han er efter et skuddrama i forgængeren til denne bog, Fabergés hemmelighed, såret på legeme og især på sjælen. Han fungerer ikke godt i sit job, og hans opgaver som deltidsfar til to døtre halter også.

Alex’ ekskone og hendes nye, rige mand inviterer ham med på ferie i Montana med den bagtanke at hverve ham til en indiansk sekt af lykkelige mennesker, hvis opgave i livet det er at berige en grisk bagmand. Sekten har nogle ualmindeligt tiltrækkende hververe, og Alex vågner op til dåd på flere måder. Under ferien møder han også en smuk advokat, Carmen, der med alle midler skal bringe Alex i kontakt med KGB og indsætte ham som Zar i Rusland. Alex er angiveligt i familie med Romanoverne og oven i købet bærer af den blødersygdom, der truede den forrige tronfølger.

Ferien slutter brat med en fest og et par mord. Alex forelsker sig i Carmen, og Carmens følelser for Alex består af forelskelse og et ønske om en fremtid som russisk zarina, hvorfor hun villigt går videre med projektet i bedste action kvinde-stil.

Trods et godt fortælletempo og en livlig handling er der flere vanskeligheder med romanen: Carmen er advokat i strafferet men totalt ubekendt med behovet for rygdækning i loven i andre sammenhænge. Vatikanstatens repræsentanter er forbløffende rå og minder i opførsel mere om håndlangere for mafiaen end kirkens mænd, og det er vanskeligt at se begrundelsen for hele projektet med systemskifte i Rusland.

Nicole W. Fox

307 sider

Bogkompagn!et

Udgivet: 14.03.2014