Roman om Maya og om Thor der mødes på trods af vidt forskellige livsbaner.

Maya er rig og forkælet. Hendes far er magtfuld nok til at styre adskillige menneskers tilværelse, og Mayas største udfordring er teenagedatteren. Datteren har planer om en tatovering, men der sætter Maya sig imod. Det udvikler sig til et skænderi under en køretur, og datteren forlader bilen i raseri og kommer slemt til skade i trafikken. Kort efter datterens bevidstløshed, falder Maya i koma og har en besynderlig drøm. Hun drømmer om Thor, og hendes drøm gør hende i stand til – i vågen tilstand – at redde ham fra en grum død. Thor er arbejdsmand, småkriminel og med gæld til både de gode og de onde. De sidstnævnte, her narkohajer, har mistet troen på, at han bliver i stand til at tilbagebetale gælden og beslutter sig for at slå ham ihjel, og det er så der han bliver reddet af Maya, som han i øvrigt har drømt om – i den samme drøm, som hun har haft. Efterfølgende får de narkohajerne på nakken, men afværger katastrofen og finder ud af hvem der er bagmanden.

De to uforenelige mennesker forelsker sig i hinanden, datteren vågner op, og vejen er beredt til en lykkelig slutning, men så let går det ikke.

Drømmene angiver et forsøg på at inddrage en spirituel verden i romanen. Det virker ikke særligt overbevisende. Skrivningen er ujævn, og i en lidt følelsesladet situation dukker der pludselig fakta-kommentarer op fra fortælleren, og lægen skifter navn fra Holm til Lund uden af den grund at blive udskiftet.

Forfatter: Peter Ulrik Ravn
160 sider

Forlag: mellemgaard

Udgivet: 03.09.2012

Birte Strandby