Nummer to roman om adoption indenfor en måned. Den anden er Laura Lindstedts Saksen, der handler om hvordan en adoption kan mislykkes.

I Drengen der hed Bekele er adoptionen vel overstået. Oscar er 11 år gammel og har et godt forhold til sine adoptivforældre, men nu skal han have en lillesøster. Hans mor er blevet gravid. Det er han ikke umiddelbart tilfreds med, men han får snart andre bekymringer. Oscar er adopteret fra Etiopien og med sig har han fået en træmaske. Han har ikke tidligere tænkt over det, men der er noget mystisk ved masken, og den viser sig at være indgangen til en fantasyverden. Det næste der sker, er at Oscars mor får problemer med helbredet og går i koma efter, at lægerne har forløst lillesøsteren ved kejsersnit.

Oscar opdager, at masken gemmer på magi, og som i de fleste fantasy romaner viser det sig, at Oscar har tunge pligter og opgaver der skal løses. Masken bliver også indgangen til Oscars familie i flere slægtsled og til en del af Etiopiens historie.

Historien skifter mellem Oscars hverdag, hans besøg i den anden verden og historien om hans forfædres skæbner begyndende med maskemagerens søn der var født i 1918 og tjener for kejser Haile Selassie.

Da Oscar finder ud af, hvad det er masken kan, går der Indiana Jones i fortællingen, med påstanden om, at Mussolinis Italien angreb Etiopien for at finde Pagtens Ark, der angiveligt skulle befinde sig der. Skiftet mellem hverdag og fantasy bliver voldsomt, men ellers skiller romanen sig behageligt ud fra andre i samme genre.

Lars Liebst Pedersen

320 sider

Turbine

Udgivet: 10.04.2015
Ungdomsbog
Birte Strandby