Dragens øje er første bind i fantasy-serien om Eric Rex, drengen med det grønne glasøje.
Som 12-årig opdager han den magiske verden, Alypion. En eventyrlig form for parallelverden
hvor drager og andre mytiske skikkelser er almindelige og magi både er et medfødt talent,
en uddannelse og en handelsvare. Man kan f.eks. købe en slags fjernbetjening der mangedobler den magiske kraft og et utal af magiske formularer.

Erics veludviklede 6. sans fortæller ham, at hans adoptivmor er i fare. Sammen med pigen
Bethany, der nærmest lever som arbejdsslave hos sin onde onkel i New York, finder Eric en indgang til Alypion under et fortov i N.Y.

I den magiske verden er alt på den anden ende. De 500 år gamle regenter vil trække sig tilbage, og en stor konkurrence er sat i gang blandt børnene, for at finde de tre børn der har evner til til at lede de tre magiske kongedømmer.

Det hele er naturligvis mere indviklet end som så. Stærke kræfter kæmper i det skjulte for at overtage den totale magt både i den magiske verden og på Jorden, og Eric kommer til at stå lige i skudlinien, når der skal kæmpes for frihed og retfærdighed mod ærkeslyngler og forrædere.

Dragen øje har det hele: Ondskab versus godhed, forræderisk svig mod trofast kammeratskab og vildt magtbegær overfor selvopofrelse. Der er helte og heroiske hjælpere og indtil flere verdener som skal reddes.
Moralske dilemmaer stikker ofte hovedet frem. Hvor skal man lægge sin loyalitet?
Korrumperer magtens redskaber, som f.eks. de magtfulde magiske kongesceptre, eller er det magtens væsen at blive selvtilstrækkelig og ufølsom? Er der flere former for mod og intelligens?
Kaza Kingsley skaber også en spændende magisk/mytologisk verden, hvor magi, mytologi og moderne teknik blandes i skøn forening. Bøgerne om Eric Rex skal nok få mange læsere frem til boghylderne.

Dragens øje. Eric Rex 1
Forfatter: Kaza Kingsley

Oversæt.: Louise Malthe
344 sider
Forlag: Tellerup.dk
Udg.: 05.09
Jan Vandall/bogvægten.dk