Inspektøren er en travl mand. Han slår ikke under 4 elever om dagen.

Andet bind i trilogien om HT, Hans Theodor.

Der er forskellige historiske markører, såsom Jan-lommebøger og de første fjernsyn, som vi får formidlet gennem den 10-åriges synsvinkel.

HTs far er død – en uhyggelig død, og der går rygter om, at HT har sin del af skylden.
HT selv oplever til gengæld, hvordan det er at vågne om morgenen og være i godt humør, selvom hans lærere stadigt er af den type, der mener, at klø hjælper på hukommelsen, så man husker sine lektier

Moren er ikke helt så lettet over at faren er død, og HT ryger på børnehjem på grund af sin andel i dødsfaldet. Her viser Hans Theodor en helt ny side af sig selv, og det ser ud til, at den naive dreng er forsvundet. Han bliver klar over, at han kan finde en vis nydelse i selv at kunne manipulere andre, og med to store, stærke venner kan man være helt og vinde et slagsmål, selvom man er skolens største tøsedreng.

Det er i øvrigt bemærkelsesværdigt og karakteristisk for tiden, at børnehjemmet modtager besøg af et tilsyn, der ikke taler med børnene.

HT kommer ud i en plejefamilie, meget mod sin vilje nu da han endelig har fundet venner. Men plejefamilien vil ham det godt. Og han vil gerne hjælpe for eksempel med at aflive den irriterende hund, de har.

Havde første bind en lighed med GummiTarzan og faderlige ambitioner, så har andet bind mere lighed med den svenske bog/film Ondskab (Jan Guillou).

Dragemand

Finn Wilkens
231 sider
Forlaget Uhrskov
Udgivet: 2011
Findes også som ebog

Birte Strandby