En række sælsomme fortællinger om ting vi ikke rigtigt tror på.

Dr. Wunderkammer i den første novelle er en kvindelig komponist der fungerer som organist i en gammel kirke med et gammelt orgel. Hun opdager en mislyd i orglet, og kravler ind i det for at undersøge det. Præsten kan ikke afgøre det med mislyden, fordi menighedens afsyngelse havde gjort ham immun over for falske toner.

Dr. Wunderkammer kommer ikke ud fra orglet igen, fordi hun efter eget udsagn arbejder på en transskription af Guds tavshed. Præsten bringer hende mad og drikke, men dr. Wunderkammer er væk, og orglet får en ny stemme.

I novellen Det triumferende løvmørke skal virksomhedens medarbejdere på Business Survival kursus – ude i naturen. Det bliver et kursus der gør indhug i medarbejderstaben: Er problemet coachen, den tidligere jægersoldat, er det en seriemorder, eller er det noget ved skoven? Fin opbygning til sublimt gys

Mystikken breder sig i de øvrige noveller, og læseren efterlades med mange spørgsmål og kun få svar. I Ham ar tano er hovedpersonen en – almindelig? – mand, relativt ny i sit job og i færd med at lave middag til vennerne. Halvanden time før middagen ringer det på døren, og udenfor står en hjemløs der angiveligt er syg. Vores hovedperson ringer efter en ambulance. Ambulancefolkene undersøger den hjemløse og erklærer, at han ikke fejler noget, og at de ikke vil indlægge ham. I en snæver vending installerer vores hovedperson den hjemløse i kælderen med et måltid mad, mens han har gæster. Næste dag – da han vågner med et kranium der føles som en togkollison på repeat ringer han efter politiet, men de vil ikke involveres, da der ikke er tale om noget kriminelt. Det sære er, at den hjemløse ikke spiser, ikke rører sig, men blot sidder og formulder der i kælderen. Heldigvis har hovedpersonen så alligevel en mulighed for at få hjælp.

Intens, velskreven og absolut uforståelig mystik.

Thomas Strømsholt

Dr. Wunderkammers oversættelser

199 sider

H. Harksen Production

Udgivet: 2016

Birte Strandby