Thriller med fokus på salg af organer

Amanda er udenrigskorrespondent og efter at være blevet ramt af skud, lander hun på operationsbordet i Darfur. Den læge der opererer kalder hende for Emilia, og sådan opdager Amanda, at hun har en tvillingesøster. Det får hende til at rejse til Venezuela for at opsøge den ukendte søster – og faren, som hun tidligere har mødt. Men da hun ankommer, er hendes søster blevet bortført af FARC, den columbianske oprørsgruppe. Amanda forsøger at følge sporene efter søsteren, men hun er oppe imod voldsomme kræfter, og hun har en lejemorder lige i hælene.

Samtidigt følger vi Michelle der netop har fået fondsmidler, så hun kan undersøge det ulovlige salg af organer, der blandt andet kommer fra kineserne. Det er en kynisk branche med stor dødelighed og pengeafpresning til sidste sekund, før organet udskiftes. Michelle får oplysninger om mennesker der har været i kontakt med en organisation der sælger organer, men inden hun selv får kontakt, bliver en af de involverede dræbt i et biluheld, og liget forsvinder.

Michelle og Amanda kører hver sit løb, men efterforsker uden at vide det ensartede forbrydelser. De er relativt autentiske, omend der er lidt superkvinde over dem begge, men det kan være nødvendigt, når man kæmper mod pengemænd med militante håndlangere.

Der er mange gode detaljer, for eksempel får vi et portræt af lejemorderen, der har både hustru og elskerinde – og i det hele taget behov for en solid indtjening. Der er udmærkede fremstillinger af lokalmiljøer, blandt andet i Venezuela. Tempoet er fint, og der er megen dramatik undervejs.

Donorjagten

Nana Cajus

380 sider

Orinoco Ink

Udgivet: 16.01.2020

Birte Strandby