Jacob Weinreich skriver spændingsbøger for børn og unge. Hans bloddryppende stil er populær i begge aldersgrupper. Weinreichs nye ungdoms-krimiserie Skorpionen ser ud til at holde hans sædvanlige høje standard.
I første bind Dødens skygge introduceres vi for seriens heltinde Ida Toft. Ida er lige startet i gymnasiet, men hun er ikker sikker på at det egentlig er det rigtige for hende. Desuden er hun ivrig karatedyrker med brunt bælte og på vej til en endnu mørkere farve. Ved siden af skolen  og karaten har hun et medhjælperjob på et hotel som altmuligpige. Storesøsteren Caroline hører vi ikke så meget til. Hun går i 3. g og Ida er for det meste irriteret på hende. Idas far er død, og hans politikollega Erik er nu kæreste med Idas mor – og det kan Ida bestemt ikke lide.
En aften på hotellet skal Ida skifte en telefon på et værelse. På værelset møder hun den mystiske og spændende Daniel – og nogle russiske gangstere. Russerne opdager ved et tilfælde at der er en mikrofon gemt i telefonen, hvad Ida ikke har den fjerneste anelse om. Russerne vil derefter myrde både Ida og Daniel, men Idas hurtighed og et karatespark redder dem.
Ida bliver kæreste med den både farligeog sårbare Daniel, men Daniel er dybt indblandet i narkohandel og har politiet i hælene. Samtidig er der åbenbart ved at udvikle sig en bandekrig på narkomarkedet, og inden hun ved af det befinder Ida sig midt i en uhyggelig og dødsensfarlig cocktail af russiske gangstere og blodtørstige lejemordere, danske narkohandlere og for det ikke skal være løgn også selveste PET.
Ida hvirvles ind i den ophedede situation både som Daniels kæreste og som meddeler for PET, og hun kommer bogstaveligt talt til at sætte sit liv på spil i jagten på den mystiske  supergangster Skorpionen, som det endnu ikke er lykkedes for PET at identificere.
Til slut fortælles det at Idas far i virkeligheden blev myrdet og ikke døde ved et ulykkestilfælde.
Der er nu lagt op til en spændende serie med gymnasiepigen Ida som hemmelig agent for PET og intens jagt både på forbryderkongen Skorpionen og på Idas fars morder.
Lad os nu ikke vente for længe på næste bind.
Forfatter: Jacob Weinreich
162 sider
Forlag: People’sPress
Udg.: 05.11.2010
Jan Vandall