Sms-gyset er en relativt ny måde at udnytte mobilen på. Her er Dorte Lilmose gået lidt videre, idet mobilen selv er det uhyggelige element: Det handler om en besat mobil.

Carl har arvet sin søster gamle mobil, og så går den i stykker. Ved et mærkeligt tilfælde der næsten ligner magi, vinder han en helt ny tjekket model. Carl er ikke helt tryg ved den nye mobil, men den er smart, og han er træt af kun at få søsterens gamle.

Næste dag virker det som om mobilen har flyttet sig, Carls hund opfører sig sært, og så begynder der at komme sms’er ind på mobilen fra en der hedder Rigmor. Carl prøver at ignorere dem, men de bliver stadigt mere insisterende, og sms-beskederne beviser, at det ikke handler om en practical joke. Rigmor er en død kvinde, der gerne vil findes, så nogen kan tage sig af hendes katte, der ikke har fået mad i flere dage. Carl lægger en besked i hendes mors postkasse, og til gengæld lover Rigmor, at hun aldrig kontakter ham mere. Mobilen er stille, men ikke så længe – der er andre døde, der har brug for en sidste tjeneste, og Carl befinder sig pludselig i en ungdomsudgave af The Sixth Sense. Han prøver at slippe af med mobilen, men det får sandelig også konsekvenser, uhyggelige konsekvenser – og til slut bruger han den bortskaffelsesmetode, der anvendes i gyseren The Ring.

De tegneserieagtige helsides illustrationer supplerer teksten fint og fremstiller effektivt Carls angst og desperation; opbygningen af gyset er sublim og behageligt skræmmende på få sider.

Dorte Lilmose

Illustreret af Lars Gabel

42 sider

Turbine

Udgivet: 27.05.2014

Lix: 18