Fire gys til de 9 – 12 årige (lixtal 12).
Halloween handler om Kim, der var klassens venneløse nørd, men nu er ven med Brian, den nye dreng i klassen. Sammen vil de gå ud til halloween om aftenen og skræmme resten af byen i deres uhyggelige kostumer. Brian medbringer sin fætter, der er iført ‘scream-forklædning’ med en maske, der ikke er til at få af. Hvad der ligner tre drenges leg bliver forvandlet til et mareridt – og var det overhovedet drenge, der var i alle tre kostumer?
Så er der Naja, der føler sig udenfor, fordi hendes søster har en veninde med på campingtur, en veninde der taler rumænsk, hvilket kan være praktisk, når man nu er i Draculas fædreland og på det sted, hvor han blev født. De lokale mener stadigt, at der er grund til frygt, og ham Paul er ret klam, men derfor behøver der ikke at være vampyrer til?

Pigen i regnen er et gammelkendt gys: En død opsøger de levende, som Hamlets far i Shakespeares skuespil eller hyrden i Frederick Forsyths ’Hyrden’. Sædvanligvis har genfærdet et formål: Hos Hamlets far og Hyrden er formålet henholdsvis advarsel og hjælp. Det har pigen i regnen ikke, og slutningen er lidt udvandet og uden overraskelse. Det samme kan siges om den sidste novelle, hvor det sublime gys er erstattet af en trivi-udgave af enhver forældres skræk.

Der er fine gys i novellerne. De er alle set før, men der vises nye muligheder for at udnytte potentialet, og novellerne er tilstrækkeligt spændende til, at man læser dem til ende.

Margot Andreasen
Den døde pige og andre gys
Tegnet af Peter Snejbjerg
104 sider
Forlaget Forum
Udgivet: 2011
Birte Strandby