Ida Tin går i forældrenes fodspor: Tager motorcyklen ud i ørkenen og skriver en bog om det. Det lyder enkelt, men kræver undervejs adskillige opgør med de standarder, de fleste mennesker fra Vesten har for deres tilværelser. Kan man have tillid til sin omverden?

Ida beskriver friheden og prisen for den indfølende og forståeligt. En fri tilværelse omfatter i hendes tilfælde retten til at fryse i sit telt, være bange for dyr og mennesker om natten og samme tilværelse har tilsyneladende endnu flere dilemmaer end den østers, de fleste af os med fuldt overlæg klapper ned om ørerne, så vi hverken kan se eller høre. Og det er ikke bare et enkelt valg, der skal vælges mange gange. Først kommer Manden fra under regnbuen i vejen. Det varer ikke så længe, selvom det lignede noget langtidsholdbart, og Ida må videre til Ralph, som hun bliver gravid med efter bare to ugers bekendtskab. Ikke planlagt, men en brat begyndelse behøver ikke være dårligt.

Forfatteren formidler køreglæde, rejseglæde og mødet med mange forskellige mennesker på en indlevende måde, så man fristes til misundelse på trods af de vanskeligheder, der også er en del af projektet. Det er en bog, der kan lære en at opleve. Til gengæld handler den vel meget om Idas dilemmaer. Det er en biografi, og sådanne har det med i perioder at gå i selvsving. Ofte skrevet for forfatterens og ikke for læserens skyld.

Men al respekt for dem, der forsøger at vise andre veje.

Bogen er iført labert layout og forsynet med en tidstavle over forfatterens liv.

Ida Tin

195 sider
Rosinante

Udgivet: 07.09.2009

Birte Strandby