Tredje og sidste del af trilogien om kriminalkommissær Walter Gröhn og hans makker Jonna de Brugge.

En vanskelig sag nærmer sig sin opklaring, og det handler om emner, der ligger langt fra politiets sædvanlige arbejdsområder: Er det muligt at overføre personligheden fra et menneske til et andet, således at eksempelvis store ånder kan leve evigt gennem klonede kroppe?

En kvinde har været udsat for dette særlige eksperiment, og Walter træffer hende på et hospital i Frankrig. Hun er så vidt vides den eneste overlevende fra eksperimentet, og nogen stræber hende efter livet.

Jonna går en anden vej med alle tilgængelige og ikke helt autoriserede midler for at finde en morder, og således arbejder både Walter og Jonna frem mod en slutning, der bliver stadigt mere actionmættet. Krimien er lang tid om at accelerere, der er mange personer, og vi ved rigtigt meget om dem alle sammen: Om en håndlanger, der kun har en kort karriere i krimien ved vi for eksempel, at han er ’velskabt, men fåmælt’. Om en anden ved vi, at han har et problem med dagens samfund. Det udpensles over adskillige sider, hvorefter personen aflives midt i bogen. Om hackeren ved vi, at han er varm på Jonna, og at han er allergisk overfor autoriteter, og vi kender den omtrentlige alder på samtlige ansatte i den it-forretning, hvor hackeren anbringer en router. Spørgsmålet er, om man kunne have undværet nogle af de mange oplysninger, og om det ikke ville have gjort krimien mere intens, hvis den havde været 100 sider kortere.

Idé og plot er til gengæld i orden, og de sidste 100 sider med drab, eksplosioner, kidnapning og en overraskende forveksling kunne ikke have været forkortet.

Stefan Tegenfalk

Oversat af Lilian Kingo

468 sider

Turbine

Udgivet: 01.10.2013