Så er der romantik for alle pengene med fantastiske personer: En madskribent, Sophie, der er engelsk aristokrat, men holder det skjult for at det ikke skal forstyrre hendes forhold til omgivelserne og en supercharmerende, maskulin helt af den slags man kun møder i lyserøde romaner 

Sophie får et godt tilbud. Et seksmåneders ophold i New York på et gourmettidsskrift. Hun afslår, for så længe kan hun ikke undvære sin kæreste. Sin perfekte kæreste. Der er kun et lille problem. Han er ikke utro, han er gift.

Sophie beslutter sig for at tage til New York med en portion skepsis og knust hjerte. En af de første hun møder på sit nye job er en tiltrækkende livsstilsskribent, Todd. Han er klar til at vise hende rundt i byen, og hun er cool nok til ikke at lade sig påvirke af hans charme, og det generer hende heller ikke, at han har kvindelige tilbedere, hvor han går og står. Hun morer sig fint sammen med sin nye gode ven, og siger også ja tak til at besøge hans familie. Det viser sig, at Sophie ikke er den eneste der holder lav profil om sin familiebaggrund. 

At Sophie er adelig og oven i købet har truffet kongefamilien gør hende særligt interessant i amerikanske øjne, og hun begynder så småt at føle sig hjemme og få den utro kæreste på afstand.

Samtidigt vokser – naturligvis – hendes interesse for Todd, og mere end en gang bemærker hun hans ypperlige udseende, som hun flere gange er ved at svømme væk i. Kollisionen er uundgåelig, men Todd er et kompliceret menneske med en kompliceret familie, og han er fuldstændig ude af stand til at have et fast forhold.

Vores to hovedpersoner er ret søde, nogle af deres meningsudvekslinger er sjove og meningsfulde. Det er ren hyggeromantik med perfekte mennesker med inspirerende jobs, sympatiske venner og retfærdighed for dem der har været udsat for uretfærdigheder. Der er pæn fremdrift og en lidt for forudsigelig slutning.

Det lille bageri i Brooklyn

Julie Caplin

Oversat af Peter Carstens

333 sider

Forlaget Turbulenz

Udgivet: 05.04.2021

Birte Strandby