Prinsen af Pæremosen er en spændende serie for 6 – 10 årige om den farlige kamp mod de onde hekse.
Pæremadsen er en gammel gut med kun et øre, til gengæld er det kæmpestort, og Pæremadsens talent for at mærke tilstedeværelsen af hekse sidder præcist i hans elefantflap. Pæremadsens medhjælper er den 9-årige Julius, der trofast følger med i sin lærermesters hårrejsende eventyr.
Julius har fået et par fribilletter til tivoliet i den Store By ved Havet, og han inviterer Pæremadsen med på tur til tivoliet.
Ikke så snart er de to ankommet før end Pæremadsens hekseøre begynder at klø og få Pæremadsen til at stikke sin isvaffel ind i øret. De finder hurtigt ud af at der er en rigtig ondskabsfuld heks i på spil i byen. Heksen bortfører folk på mystisk vis ved hjælp af sit forheksede kamera, så Pæremadsen og hjælper Julius må ud på en ordentlig heksejagt, for at stoppe den sorte magi. Til slut må Julius på vild tur med Dødningetoget for at få ram på heksen, der benytter sig af både heksesnot og syge fortryllelser for at få ram heksejægerne, men ingen kan vist være i tvivl om, hvem der går af med sejren i denne dyst mod en sortsjælet heks af værste skuffe.
En spændende heksefortælling til både selvlæsning og højtlæsning. Bogens sort/hvide illustrationer passer fint til stemningen af moderne verden der helt er som vor egen – blot med hekse, helte og andre mystiske væsner som det altid er i eventyrerne. Uhyggelig på den sjove og kun lidt farlige facon.
Forfatter: Bodil El Jørgensen
Ill.: Bente Bech
87 sider
Forlag: Carlsen
Udg.: 27.04.2010
Jan Vandall