Filosofi er oftest et emne for voksne, men som det er udlagt af franske forfattere, bliver det i høj grad et emne for børn. Oscar Brenifier udgav i 2014-2015 er række glimrende bøger om børn og filosofi i skolen (Hvad tænker du om frihed?, Hvad tænker du om skønhed og kunst?), og her kommer så Olivier Tallecs filosofi for de mindre børn: En billedbog med store helsides billeder i varme farver og med ganske lidt tekst på hver side, men rigeligt til at man kan føre ganske avancerede samtaler med de små.

Egern der er smuk og orangebrun elsker træer, især elsker egern sit eget træ med dets skygge og dets fyrrekogler. Han (måske hun) kan bare ikke lade være med at tænke på, at nogen kunne komme og sige, at det i virkeligheden var deres træ. 

Egern mener nok, at der er kogler og skygge nok til flere, men hvad hvis alle tror, at det er deres træ? Egern finder ud af, at han vil bygge en meget stor mur for at beskytte træet mod sådan nogen, der kunne finde på at beslutte, at træet var deres. En kæmpestor og meget lang mur.

Men så begynder egern at tænke på, om der måske kunne være andre træer på den anden side af muren. Større og bedre træer end egerns …

Dejlige illustrationer i smukke farver, enkle og med egern som hovedperson på alle sider. Bogen kan udmærket læses sammen med den treårige, mens filosofien bag nok kræver, at tilhøreren er lidt nærmere de seks -syv år.

Det er mit træ

Skrevet og illustreret af Olivier Tallec

Oversat af Christel Pedersen

27 sider

Aldersgruppe: 3- 8 år.

Vild Maskine

Udgivet: 05.11.2021

Birte Strandby