Jane Fallons anden roman på dansk – lyserød som den første, men med nye undertoner, der gør personerne mere nuancerede end sædvanligt for genren. Igen er hun efter de trælse mænd, der har affærer ved siden af ægteskabet, og der er flere gode tips til, hvordan man ødelægger folks tilværelse.

James har en kone i byen og en kæreste på landet. Stephanie er den smukke, let kyniske kone med den tørre humor. Katie er sød, naiv, omsorgsfuld og positiv. Ved et tilfælde opdager Stefanie Katies eksistens, og for Katie bliver afsløringen af kæresten et katastrofalt realitetschok. De to damer beslutter sig for en hævn, der er så led som tonen i Jyllands-Postens netdebat, men allerede inden iværksættelsen taber hævnen sødmen og karaktererne taber det format, de ellers repræsenterede i begyndelsen.
Stephanie forelsker sig hurtigt igen, og Katie går solo med sine hævnaktioner, der undervejs mister enhver forbindelse til hendes ellers så søde gemyt. James kommer til gengæld ned helt med nakken.

Ikke så humoristisk som Ud med Matthew, den første af Fallons romaner, men for Katies vedkommende sker der en interessant forandring med personligheden, hvorimod Stefanie er en bedre overlever. Portrættet af James er ikke pænt, og han bliver stadigt mere pinlig i løbet af bogen.

Hævn er et fint afsæt for at skabe spænding i en roman, men handlingen trækkes for meget i langdrag, og det virker på intet tidspunkt raffineret. Samtidigt grænser flere personer sig til det karikerede uden rigtigt at være morsomme. Sproget er jævnt humoristisk underholdende, og bogen en af de bedre i den lyserøde genre.
Jane Fallon

Oversat af Ellen Boen
316 sider
Sommer & Sørensen
Udgivet: 17.08.2010

Birte Strandby