Han er lige typen: enlig, bor til leje i et værelse i et nedslidt hus med tarvelige gardiner for vinduerne.

Der skal ikke så meget til at få høtyvene frem, hvis stemningen – angsten – ellers er til det. Det demonstrerer Lisa Jewell her og tegner med overskudsagtig arrogance et grumt billede af smålighed og angsten for at blive trængt ud af komfortzonen.

Et par halvskæve eksistenser, lidt paranoia og lidt observation af de nærmeste medmennesker, og så er der lagt op til en rigtig præmiegyser. Ikke med mange mord og voldelige overfald, men med giftige mistanker sættes alle under pres. Det er ikke noget kønt syn, og nogen kommer til at betale en høj pris for det som andre kalder tryghed.

I det fashionable London-kvarter er der rygter om en mand, der antaster unge piger. Georgias veninde siger, at hun har været udsat for uønskede sexuelle tilnærmelser fra en fremmed mand, men så trækker hun pludseligt i land igen. Georgias mor, Cate, giver politiet et anonymt tip, og pludselig finder man blod på græsplænen, hvor ‘ham den klamme’ bor. Han ryger på politistationen, pressen smækker ham på forsiden, men hvor er beviserne, og hvor er ofret?

Cate synes, at hun har styr på det, men hun ved ikke alt om hverken sin mand eller sin teenagesøn. Owen har ikke styr på noget, men en dag møder han en sød kvinde. Saffyre har et godt kendskab til alle implicerede, men hun siger ikke noget. Og i denne verden fuld af løgn, fordomme, hukommelsessvigt og fortielser er det næsten umuligt at finde sandheden. God historie med velnuancerede, troværdige personligheder og masser af små spændingsbobler.

Den usynlige pige

Lisa Jewell

Oversat af Lisbet Kjær Johansen

360 sider

Gads Forlag

Udgivet: juni 2021

Birte Strandby