En ung kvinde dør. Angiveligt har hun fået en overdosis heroin, og måske er det selvmord. Sådan synes politiet og den lokale borgmester i hvert fald, at dødsfaldet skal tolkes. Men der har de forregnet sig, for den døde kvinde er søster til en skarp, aggressiv journalist, Maddy, og hverken Maddy eller resten af familien tror på heroinen eller på selvmord.

Maddy kaster sig ind i opklaringsarbejdet, og finder ud af, at flere unge kvinder er døde på den måde inden for en kort periode. Hun finder også ud af, at hendes lillesøster var andet og mere end en energisk og engageret lærer. Maddy bruger mange kreative metoder i sin søgen på sandheden, hun har en veninde der kan spændende ting med it, og så er hun ikke bange for at gå imod sit blads egne regler, selv om det måtte koste hende jobbet. Hun er stærk, modig og manisk, og det første indtryk får læseren af hende, da hun i hast må flygte fra jobbet i en sweatshop, hvor hun har samlet materiale om de urimelige arbejdsforhold, som de illegale flygtninge lever under. Hendes ekskæreste er rådgiver for en konfliktsky borgmester med skummel dagsorden, og så har hun en beundrer i politimanden Jeff.

Stedet er Los Angeles, en by der kontrolleres af kineserne. Twitter er udskiftet med Weibo, og for at reducere smoggen må man kun køre bil på bestemte dage, men bortset fra det og den asiatiske indflydelse er scenen nutidig.

Her er alle ingredienserne samlet i en fin krimi, spænding, gode personbeskrivelser, super plot og begavet udvikling.

Jonathan Freedland

Oversat af Anne Mette Poulsen

455 sider

Jenta

Udgivet: 2016

Birte Strandby