Denne roman af forfatteren til Føtexsøen giver utallige tolkningsmuligheder, og den vil gøre sig i en dansktime. Noget utraditionelt indleder forfatteren med en læsevejledning og afslutter med spørgsmål til teksten. Samme forfatter forstyrrer – også utraditionelt – historien et par gange, som når hun bryder ind i optakten til en erotisk scene og indrømmer, at hun ikke gør i erotiske scener, hvorfor denne er udeladt.

Det er en kollektiv roman om tre perifert forbundne mænd og kvinderne i deres liv. Den er humoristisk, som Finn Søeborg er det i Sådan er der så meget, og i lighed med hans ministerium er der her en Styrelse, der stolt bygger bro mellem erhvervslivet og kulturlivet blandt andet via arbejdet med et nyt projekt, der skal få publikum på et kendt spillested til at købe flere fadøl.

Hovedpersonerne er den tilsyneladende indadvendte Kristoffer, hvis tilværelse får en ny drejning, da han uforvarende bliver hundeejer og må ændre sin opfattelse af verden:

Akademikere har ikke hund. Medmindre de er gift og bor i villa.

Kristoffer tilmelder sig en dyr hundetræneruddannelse på Etologisk Institut, hvorpå begivenhederne tager fart og påvirker de involverede liv med jalousi, forelskelser og utroskab, indtil Etologisk Institut erklæres konkurs.

Den anden hovedperson er familiefaren Klaus, der ønsker sig luft i et fastlåst ægteskab. Desværre går han i spåner og bryder sammen, da hans kone viser sig at have de samme behov.

Og slutteligt er der Lasse der med udgangspunkt i en ikke gengældt forelskelse tager glideturen gæld, narko, selvmordsforsøg. Måske redder han den på stregen.

Udfordrende toer og bedre end etteren.
Lone Aburas

172 sider
Gyldendal
Udgivet: 20.01.2011

Birte Strandby