Kim Fupz Aakeson er en af vores bedste børnebilledbogs-forfattere. Her er nu muligheden for at få ti af hans historier samlet i et stort bind. Det er svært at fremhæve den ene historie frem for en anden. Alle er de illustreret af fremragende tegnere, der på hver sin måde leverer farverige illustrationer til fortællingerne.
Vi kommer langt omkring i emner, både sjove og alvorlige. Historien om pigen, der af døden bliver pålagt at vælge, om han skal tage hendes mor eller hendes far, bringer mindelser af gamle eventyr. Men i Fupz moderne tolkning bliver den både sød og nærværende og til at forstå for børn. I en anden historie om død møder vi Esben, hvis farfar dør. Esben får at vide, at farfar kommer i himlen, men i nogle nætter møder Esben farfar som spøgelse af den søde slags i sine drømme. Farfar fortæller om alle de glade timer de to har haft sammen, og så er det ikke så tungt at farfar er død. Det er to rørende historier fortalt i børnehøjde, som man kan tale med børnene om.
Resten af historierne er mere fornøjelige og morsomme, men Fupz får gerne vendt forskellige emner i historierne, så der udover de mange gode grin virkelig er noget at tale med børnene om.
Man har her en mulighed for at få en god julegave til en god pris. Man får 1,5 kilo børnebilledbøger med underholdning til mange gode timer med børnene.
10 billedbøger
Forfatter: Kim Fupz Aakeson
Ill.: Eva Eriksson, Rasmus Breignhøi, Otto Dickmeiss, Mette-Kirstine Bak, Cato Thau-Jensen, Hanne Bartholin, Lillian Brøgger.
294 sider
Forlag: Gyldendal
Udg.: 24.10.2012
5 Glober