En berømt dansk krimidronning bliver fundet dræbt. Det er et blodigt mord, og liget er arrangeret nøjagtigt som et af ligene i en af hendes krimier.

Forfatteren er vældig rig, men umiddelbart er nærmeste arving hendes mor der er religiøs og aldeles uinteresseret i penge. Forfatterens forlægger er under mistanke, fordi forfatteren har overvejet at flytte sit indbringende forfatterskab til et andet forlag; men der er alibier alle vegne. Politiet når ikke at forhindre det næste mord, der er så gruopvækkende som det første.

Martin er hårdtplaget politimand. Hårdtplaget er måske et beskedent udtryk for den virkelighed han lever i. Han har mistet sin kone et år tidligere, og er nu alene med et par tvillingepiger, som hans svigerforældre passer det meste af tiden. Hans mor er alkoholiseret og indlagt på psykiatrisk afdeling, men ved at rekreere og skal flytte ind i Martins hjem. Samtidigt får hans svigerfar en blodprop, og det påvirker både stemningen og børnepasningen. Bortset fra pasningen som andre påtager sig, er Martins forældrerolle forbløffende let. Politiets børn fylder sjældent meget i danske krimier. Selv føler Martin, at han er ved at være klar til at date igen, og der er meget dating-potentiale rundt om ham, blandt andre den nye patolog.

Mille, Martins bramfri og muligvis lesbiske kollega, og Martin kommer rundt i deres jagt på opklaringen, Portugal og Jylland. De karakteriseres især af deres metodiske fremgangsmåde og deres dårlige bilkørsel. Slutningen er forbløffende – Agathe Christie engang havde et lignende plot – og også en smule skuffende. Men generelt er der tale om en ok hyggekrimi.

Den sporløse

Morten Remar

250 sider

Ecolibris

Udgivet: 2018

Krimi

Birte Strandby