Den 46-årige forfatter og tegner, Søren Jessen, er en yderst produktiv herre, der efterhånden har skrevet 39 bøger og yderligere illustreret en ordentlig spandfuld af andre forfatteres bøger. Jessens første voksenbog Zambesi fik Debutantprisen i 2000. Hans nye ungdomsroman Den sorte terning er et fantasifuldt science fiction eventyr fra vores fjerne fremtid.

De tekniske fremskridt har nået forbløffende højder. En række planeter i andre stjernesystemer er blevet terraformede og koloniserede, og enorne teletransportmaskiner sørger for teleportere mennesker og materiel mellem de forskellige verdener.
Den 15-årige Andro lever i gigantbyen Newropa på Jorden.

Kæmpemæsssige bygninger strækker sig i hundredevis af etager mod himlen og lyset. De mest valhavende og magtfulde bor selvfølgelig i de øverste etager, og bunden af byen på niveau nul er det rene slum med forbrydere og sortbørshandel. Andro og hans tre venner drøner rundt i niveau nul på deres scootere og laver ulovlige raids på nedfaldne vragdele fra de utallige svævebiler inden Politiet a/s når frem til ulykkesstederne.

Det går ikke helt godt for Andro og hans gang. Andro bliver opdaget og får klip nummer to i sit moralkort, hvilket ikke lover godt for hans fremtidsudsigter og muligheden for at få lov til at uploade viden og uddannelse i de indopererede biotroniske kredsløb i hans hjerne. Alle har automatisk opkobling til det interstellare net; man styrer sin tilkobling med tankerne og billeder og lyd er direkte tilkoblet syns- og hørenerverne.

En gruppe gangstere, WhiteCloud, tvinger Andro til at fungere som kurer for dem. Scootere kan kun bevæge sig horinsontalt på niveau nul, derfor ikke koblet ind på nettet og bliver ikke fulgt af computerne.

Ved et uheld kommer Andro i besiddelse af en meget mystisk, lille sort terning med de mest utrolige egenskaber og nu vil WhiteCloud begå mord for at få fat i terningen.

Andro flygter fra forfølgerne ved at blive teleporteret til sin mor, der er exobiolog i en fjernt solsystem, hvor man er ved at terraforme en ny planet – og det bliver ikke den eneste gang Andro må teleportere for at undslippe de magtfulde gangstere.

Den sorte terning er en spændende fortælling om den interstellare samfundsudvikling og syntesen mellem computerteknologi og biologi, og om de evige teenagerproblemer med identitet, kærlighed og spændingssøgning. Det er en roman der sætter fantasien på fulde omdrejninger og faktisk sætter en fin spot på en række af det gennemprivatiserede og superteknologiske overvågningssamfunds dilemmaer.
Spændende og anbefalelsesværdig fra ca. 12 og opefter.

Den sorte terning
Forfatter: Søren Jessen
376 sider
Forlag: Gyldendal
Udg.: 29.08.09
Jan Vandall