Nok en roman der finder sted under Henrik VIII af England. Det er i 1537 året efter, at kongens anden hustru, Anne Boleyn, er blevet henrettet. Henrik har taget afstand fra katolicismen, men gifter sig alligevel med katolske Jane Seymour. I modsætning til Hilary Mantels roman Magten – Anne Boleyns fald og andre romaner om Henrik VIIIs regeringstid, foregår denne roman ikke ved hoffet men på et af de trængte klostre.

Joanna Stafford er adelig men har af sin familie fået tilladelse til at gå i kloster. Hendes højtelskede kusine anklages for at medvirke til ledelse af et oprør mod kongen og dømmes til døden på bålet. Joanna stikker af fra klostret, hvor hun er novice, for at være til stede, når hendes kusine skal møde døden. Det viser sig, at Joannas far har tænkt sig det samme, og det lykkes ham at kaste krudt i bålet, så kusinen dør hurtigere og slipper for smerten.

Skønt en ung mand forsøger at redde Joanna, bliver både hun og hendes far ført til Tower, hvor de opholder sig i mange måneder, indtil biskop Gardiner finder ud af, at han kan bruge Joanna til at finde Adalsteins krone, en krone fra en af Englands tidligere konger fra nihundredetallet – en af de konger, hvis eksistens ikke er ganske dokumenteret i Englands historie.

Joanna sendes tilbage til sin orden kun for at blive rodet ind i mordet på en gæst i klosteret.

I den historiske baggrund indflettes danskernes/vikingernes besøg i England, og perioden er spændende, men romanen bliver trods krimielementet et langsomt og lidt tungt bekendtskab.

Nancy Bilyeau

Oversat af Lene Schiøtt

416 sider

Forlaget Punktum

Udgivet: 03.10.2013