En stilfærdig sommeraften ved en lollandsk campingplads flyder en sko med sok og knogler i land. Finderne, et ægtepar der går tur med hunden, bliver slemt chokerede især hustruen, for hun kan genkende skoen.

Senere finder man en anden sko med indhold. Det er samme type sko, men skoene stammer ikke fra samme lig. Det er to venstrefødder.

To østeuropæiske arbejdere hyres til forefaldende opgaver på campingpladsen og findes kort efter dræbt – og flere fødder dukker op.

Det lokale politi – for et sådan har man åbenbart i en landsby på Lolland? – afhører alle der har deres gang i nærheden af campingpladsen, og mange skjulte forhold afsløres. Det overraskende resultat af opklaringen handler både om svindel og om ren sadisme.

I begivenhedernes centrum befinder sig dels Adam, der repræsenterer politiet, Tue der ejer campingpladsen, hans højgravide kæreste, der hjælper ham, og dels fire unge der fejrer en afsluttet studentereksamen med en hyttetur. I slutningen viser det sig, at læseren har kendt morderen fra tidligt i krimien, mens motivet først afsløres til allersidst.

Plottet er søgt og måske først og fremmest skabt for at skabe mest mulig uhygge, men uhyggen lykkes kun nogenlunde. Der er ikke mindre end tre afsnit, der danner optakt til afsløringen af det første uhyggelige fund, og det kan en enkelt sko med indhold af knogler slet ikke leve op til.

Der er mange karakterer der kun har begrænset relevans for historien. Læseren får megen baggrundshistorie om såvel de mennesker der finder den første sko som dem der finder krimiens sidste lig – og om de ansatte på den lille politistation, og skønt de fleste personer viser sig at være forbundne på en eller anden måde, er der uforholdsmæssig meget information om hver enkelt.

Formuleringerne er jævne, og krimien er trods hektisk handling lidt tung at komme igennem.

Nina Sahl

398 sider

mellemgaard

Udgivet: 05.10.2012

Krimi