Endelig er der kommet et pædagogisk materiale om, hvordan man i børnehaven kan arbejde med stimulering af børnenes lyst til at skrive. Blandt mange pædagoger er dette materiale som også indeholder en billedbog, længe ventet. Mange børn bliver i overgangen fra børnehave til skole meget optagede af gerne kunne læse og skriv. I et let læst sprog og på få sider (36 sider) lykkes det Katja Hjort at give læseren et indblik teori og erfaringer fra projekter med fokus på tidlig skriftsprogsstimulering. Bogen kommer med konkret idéer til hvorledes man kan inddrage skriftsproget i hverdagen i daginstitutionen og hjemme.

Billedbogen: Jeg kan også skrive, er en fin lille historie om, hvordan Anton tager hul på at skive. Der er en god balance mellem teksten og Hanne Louise Nielsens illustrationer. Både børn og forældre vil kunne identificere sig med bogens personer. Gennem historien får forældre og børn gode idéer til, hvordan skriftsproget er en naturlig den af vores hverdag og hvordan børn kan introduceres til skriftsprogets vidunderlige verden.

Materialet er oplagt til førskolegrupper, men kan også bruges som udgangspunkt for diskussioner af, hvordan pædagogikken kan giver plads til børnenes nysgerrighed over for skrift.

Forfatter: Katja Hjort

Special-pædagogisk Forlag

Anmeldt af Nana Marie Pedersen