Det er en rigtig fornøjelig lille perle af en børnebog, som børnebogsforfatter-debutanten Malik Hyltoft og tegneren Palle Schmidt har sendt på gaden. Ikke alene er det en smuk og morsom historie for unger i børnehavealderen med masser af ting, man kan tale om.
I al sin enkelhed vender den problemet med at være bange på hovedet. I en historie med små piger og krokodiller – selv når det er en ikke ret stor krokodille – så er barnet bange for at det grønne monster skal sætte sine mange skinnende dolketænder i hendes møre og velsmagende børnekød, men her er det den lille krokodille, Alfred, som er skrækslagen for små prinsesser.
Alfred bor i en krokodillefarm helt omme på den anden side af jorden. Her er alt fryd og gammen for Alfred – bortset fra det med prinsesserne. For han har nemlig hørt sin farmor fortælle til en lille pige, at mennesker kan finde på at flå skindet af krokodiller og bruge det til tasker og sko, men dert er kun prinsesser, der er rige nok til at kunne købe den slags ekstravagante varer.
I al sin prinsesserædsel flygter Alfred fra farmen gennem kloaknettet. Ude i det fri møder han selvfølgelig en sød lille pige, der viser sig at være en ægte prinsesse, og Alfred finder ud af, at han ikke behøver at være så bukserystende bange for prinsesser. Hende her er i hvert fald ikke farlig for Alfred, selvom hendes våde smaskkys ikke lige er sagen for en rask lille krokodilledreng.
Fortællingen fungerer rigtig godt. Den har fine vinkler og gode, underholdende ideer, der også sætter den voksne oplæser i stand til at nyde historien. Det oplagte samtaleemne er naturligvis problemer med at være bange for ting i hverdagen eller for eksempel for uhyggelige drømme.
Palle Schmidt har gjort et godt stykke arbejde med illustrationerne. Der er både søde og uhyggelige tegninger, og de rammer perfekt ned i historien, hvor de udgør et flot supplement, som medvirker til den vellykkede helhed.
Tekst: Malik Hyltoft
Ill.: Palle Schmidt
28 sider
Forlag: Turbine
Udg.: September 2011
5 glober
Jan Vandall