Den lille gyserbutik er en serie for børn om vampyrer, spøgelser, blæksprutter og en pige på ni år.

Det er lette historier med et enkelt plot og en masse interessante detaljer, nogle mere sandsynlige end andre.

Alle siderne er gennemillustrerede, og det er godt, for hvordan kan man ellers vide, hvordan et grønt spøgelse ser ud, for slet ikke at tale om en tandtrold, der er en lille bistert udseende insektlignende minivampyr.

 

Den lille gyserbutik

og det nådesløse kildepulver

Ninni er ni år. Hun ønsker sig en cykel, men har ingen penge. Hun beslutter derfor at få et job, men det er ikke nemt for en niårig. Iskioskdamen foreslår, at hun tjekker Den lille Gyserbutik, der vist godt kan bruge en ekstra hånd. Der er i hvert fald meget rodet, og ejeren har en del problemer. Heldigvis ved det grønne spøgelse hvad, der skal gøres og sammen får de efter en del strabadser løst ejerens problemer, og Ninni får et job som medhjælper.

Fortællingen er humoristisk, meget fantasifuld og en lille smule vanvittig.

 

Den lille gyserbutik

og mysteriet om de forsvundne tænder

Ikke nok med at der i gyserbutikken er et grønt spøgelse, nogle lede tandtrolde og en usamarbejdsvillig blæksprutte. Der er også en vampyr. Han er til gengæld en flink fyr, men han har mistet sine tænder, og det er virkelig et problem for en vampyr. Ninni og spøgelset Frode går beslutsomt efter en opklaring af sagen og konstaterer undervejs, at hverken kanintænder eller legoklodser fungerer helt godt som vampyrgebis.

Som et lille pædagogisk tillæg er der her et afsnit med forklaringer på talemåder om tænder, som for eksempel: Bevæbnet til tænderne, Få blod på tanden.

Det er også i denne bog, læseren erfarer, at en vampyr bliver til en sværm af natsværmere, når han nyser.

Den lille gyserbutik

61 sider

Magdalena Hai

Illustreret af Teemu Juhani

Oversat af René Semberlund Jensen

Vild Maskine

Udgivet: 2019

Birte Strandby