Den tredje bog i serien Den lille gyserbutik. Ninni har fået job i gyserbutikken, der i forvejen huser et venligt grønt spøgelse, nogle tandtrolde og en ubehagelig landblæksprutte.

En morgen Ninni går på arbejde, er butikken dækket af sne. Det er endnu værre indendøre. Spøgelset Frode og Ninni beslutter sig for at lave snemænd, mens butiksindehaveren hr. Særmus er bekymret for de små tandtrolde, der fryser voldsomt, så de beslutter sig at finde ud af, hvor sneen kommer fra og begynder at gennemsøge det store hus.

Overalt hvor de tjekker, bliver vejen blokeret af en kæmpestor og meget irriterende snemand. Ninnie er godt træt af den, men da de opdager årsagen til den megen sne, viser snemanden sig at være en god hjælp.

Som de foregående bøger er denne gennemillustreret i flotte grønne, lilla og blå nuancer, og med fine billeder af de involverede væsener. Uden illustrationerne ville det have været næsten umuligt at forestille sig, hvordan tandtrolde og sengemonstre ser ud.

Desværre virker det slemt forvirrende, at det der tydeligvis er en yeti, bliver kaldt en snemand. Snemænd kan være udstyret med mange ting, men hvor tit har de hugtænder, pels og lyserøde tæer?

Fortællingen er spændende og fyldt med sære væsener og underlige ting, herunder en istidsmaskine – og der er ny information, man skal forholde sig til. Eller ved alle, at spøgelser har problemer med elektroplasma i frostvejr?

Der er sider med fakta om sengemonstre og snemænd – i denne sammenhæng identiske med yetier – som nok kommer bag på de fleste. Hvem ved for eksempel, at snemænd (yetier?) er vegetarer, at de er godt to meter høje og kan blive ca. 80 år gamle?

Bortset fra snemand/yeti-forvekslingen en er det en underholdende bog.

Den lille gyserbutik og den afskyeligt irriterende snemand

Magdalena Hai

Teemu Suhami

Oversat af René Semberlund Jensen

59 sider

Vild Maskine

Udgivet: 2021

Birte Strandby