Den lille café i København er en kærlighedsroman opbygget efter Stolthed og fordom-princippet, det vil sige, at de to unge hovedpersoner indleder med at være rygende uenige og konsekvent får underbygget de tydeligvis forkerte opfattelser, de har af hinanden for kun langsomt at finde frem til den helt store kærlighed. Som den erfarne kærlighedsromanlæser naturligvis ved må komme. Og det er forresten en udmærket skabelon til en kærlighedsroman. Desuden er det ikke romanens eneste force. Den har en særlig kvalitet i en gruppe englænderes besøg i København, og det er en oplevelse at få deres – jævnligt meget begejstrede – version af Nyhavn, Rundetårn, cykeltur og møbeldesign, så her er også lidt guf til den læser der måtte arbejde i turistbranchen.

Kate arbejder med pr, og hendes kæreste har lige snuppet en forfremmelse for næsen af hende, så nu har hun ingen kæreste og ingen forfremmelse. Men hun får en stor chance på pr-bureauet, da en kritisk dansker vil have hendes bud på, hvordan han kan lancere møbler og livsstil i England med brug af begrebet hygge. Hyggen skal tjekkes ud på en rejse til København sammen med seks boligbloggere og indretningsjournalister, den ene af dem en smuk mand der hader pr-folk.

Kate er uvant med opgaven, men forsøger at holde sammen på den lille flok let selvoptagede og ikke specielt samarbejdsvillige skribenter. Men de er naturligvis også mennesker, og det afslører de en efter en i bedste Bridget-Jones-stil med periodisk humor, selv manden med pr-aversionen.

Varme følelser udvikler sig under en tur i Tivoli, journalisterne lærer at bage wienerbrød, og så får Kate en uppercut fra uventet side. Men hun er ikke uden evner, og hun får hjælp fra kreative hjerner.

Sjov, romantisk og underholdende.

Oversættelsen er ok, men der er lidt med hans og sin, ydermere i stedet for yderligere, veldrejet om en gruppe tjenere, hvis figurer synes uvedkommende i sammenhængen – og hvorfor tager Kate fat i nogle lommetørklæder og former dem? Til hvad?

Den lille café i København

Julie Caplin

Oversat af Peter Carstens

413 sider

Turbulenz

Udgivet: 08.06.2020

Birte Strandby