En antipsykologisk, satirisk fanfiktion baseret på Søren Kierkegaards Gjentagelsen

Christian hedder en mand. Han er 35 år gammel, chef i en mindre virksomhed og nyskilt, og han er blevet skilt fordi han gerne vil have mere sex, og fordi ægteskabet er blevet kedeligt og lidt trættende:

‘Parhumor’ er værre end ‘farhumor’ og kun overgået i klamhed og tamhed af ‘chefhumor’.

Christian planlægger indretningen af en laber ungkarlehybel og afsøger landskabet for lækkert kørvel. Der er den lille hage ved det, at de lækre kvinder ikke bare kommer styrtende i hobetal, fordi Christian er klar. Nogle kvinder synes ikke hans chefjob er spændende nok, andre synes ikke, at han er spændende nok. Vennen Peter sætter ham op med lækre og frække damer, det vil sige lækre eller frække, kun en af delene er mulig.

På et tidspunkt møder Christian sin ekskone igen – og forbavses. Det er som om hun er rykket op i en anden liga, og hun er blevet kæreste med en dansk-asiatisk jetsetter – en atletisk Jude Law.

Christian finder sig en ny kæreste, Camilla. Hun er kunstner, vegetar og lever økologisk, så det gør Christian også, men ikke med helt samme heldige udfald, skal man tro Christians læge.

Mod novellens slutning forsøger Christian flere desperate tiltag, men i princippet burde fortællingen ende lykkeligt. Alt går op i en højere enhed i forhold til Christians egne standarder. Men det er som om lykken preller af på Christian. Han vil ikke.

Der er noget resumé over Christians fortælling, selv om den er skrevet i nutid. Der er praktisk taget ingen dialoger, og Christian selv rummer ikke de store nuancer, undtagen der hvor han pludselig bliver forbavset over egne manglende følelser.

Den knap så unge mand

Xinxin Ren Gudbjörnsson

59 sider

Rebel with a Cause

Udgivet: August 2019

Birte Strandby