Rose er med sine forældre i sommerhus. Det er en tilbagevendende begivenhed, og Rose er igen sammen med veninden, den lidt yngre Windy. De to tweenagere svømmer, snakker, ser gysere på DVD, og de er begge begyndt så småt at interessere sig for det andet køn især Dunc der arbejder i videobutikken. Dunc er nok fyldt atten men synes alligevel, at de to piger er lidt seje, fordi de tør se gysere som A Nightmare on Elm Street og Dødens gab.

Det burde være en god sommerferie med en god veninde, men stemningen i Roses familie er dårlig. Hendes mor er indelukket og afvisende, forældrene skændes, og et besøg af mosteren og onklen går i kage. Det varer en tid, inden Rose opdager hvad problemet er. Ydermere ser det ud til, at den unge helt, som både Rose og Windy synes er lidt interessant, har gjort en pige gravid, og det er både mærkeligt og klamt. For Rose bliver det en sommer i udviklingens tegn, og det er ikke udelukkende en fornøjelse.

At servere fortællingen som graphic novel giver på en let tilgængelig måde nogle flere muligheder for forståelse af karakterer og miljø for læseren, end en tekst ville have gjort. Illustrationerne er gode til at formidle Roses mange stemninger, og man kan også let aflæse moren, Dunc og den hyperaktive, stadigt barnlige Windy, og fornemme hvor uroligt hun sidder, hvor meget energi hun har, og hvor bange pigerne bliver, når de ser gysere.

Illustrationerne er i blå-lille nuancer. En æstetisk nydelse og blødere end sort/hvid.

Mariko Tamaki

Jillian Tamaki

Oversat af Steffen Rayburn-Maarup

319 sider

Høst & Søn

Udgivet: 08.01.2016

Graphic novel for unge