Psykolog Neumann bliver af det danske efterretningsvæsen bedt om at assistere med kontakten til en dreng der er indlagt på børnepsykiatrisk afdeling på Bispebjerg. Drengens hjem er blevet brændt af og med det de voksne der opholdt sig der. Angiveligt er det drengen selv der har startet branden, men han er stum, så det kniber med informationerne. Da Neumann ankommer til hospitalet, svæver drengen oppe i luften, og det viser sig siden, at han udover at levitere er clairvoyant, kan læse tanker, og han kan påvirke folks tankegange. Drengen, Florin, fatter tillid til Neumann og installeres midlertidigt i hans hjem, hvor også den let provokerende kunstner, Laura, bor og arbejder, når hun ikke forfører psykolog Neumann.

I denne semi-realistiske verden afslører efterretningstjenesten sig som forbundsfælle med et magtfuldt kinesisk medicinalfirma. Firmaet vil have fat i Florin til eksperimenter der skal bidrage til udviklingen af nye lykkepiller. Florins særlige evner vækker den største nysgerrighed både blandt forskere og religionssøgende, og der er mistanke om, at hans forsvundne bror er havnet i medicinalfirmaets griske hænder.

For at beskytte drengen flygter de tre, Laura, Neumann og Florin nedover Europa med efterretningstjeneste og pengemænd lige i hælene. Både Florin og Neumann må gå til håndgribeligheder, og det bliver ret blodigt, men heldigvis møder de Lars von Trier og hans filmhold, og her er hjælp at hente.

Romanen er præget af omhyggelig sprogbrug, smukt og meget grundigt. Florins evner nærmer sig det magiske, Laura er mandens våde drøm, og det giver en interessant kobling til bogens helt konkrete stedsbestemmelser. Fantastisk eller realistisk eller bare underholdende?

Niels Frederik Westberg

Den hellige dreng

212 sider

Det Poetiske Bureaus Forlag

Udgivet: 2017

Birte Strandby