Baseret på en sand historie nemlig beretningen om Apollo 11 på vej til månen med Michael, Buzz og Neil om bord.

Den første månelanding er en stor begivenhed, men selv den forestående begivenhed er ikke i stand til at overskygge de tre astronauters indbyrdes dårlige forhold. Buzz er sur, for han skulle have været den første mand til at gå på månen. Nu er han i stedet nummer to efter Neil, og han beslutter sig for at være sur på hele turen. Michael der ved hvordan Buzz har det, snakker om risiko for månepest og om at Buzz har nerver på. Neil taler med Houston og lader som ingenting.

Allerede fra start er klimaet i rumraketten miserabelt, og Buzz lufter sin utålmodighed:

Er det virkeligt nødvendigt, at vi tjekker alle knapperne. Kan vi ikke bare komme af sted?

Senere tiltager nervøsiteten: I virkeligheden er det mærkeligt, hvis nogen, som ikke engang kan lave et toilet, kan finde ud af at sende folk til Månen.

Og så kommer Michael med den triggende bemærkning: Spørgsmålet er, om du er sej nok til det her, Buzz

Neil viser sig at være en flink fyr, og Buzz får lov til at blive den første, der går ud på Månen, men så sker der noget andet: Houston, vi har et problem!

Gennemillustreret med tegneserieagtige, meget detaljerede tegninger, hvor man kan se en del af instrumentbrættet incl. en brødrister og en brugsanvisning, man kan se, hvordan astronauterne svæver rundt, og man kan se, på hvor mange måder Buzz kunne tænke sig, at Michael blev aflivet. Ligeledes er det tydeligt, at Buzz er sur på alle tegningerne.

Bonusinfo, den berømte månereplik: Et lille skridt for mennesket og et stort spring for menneskeheden, var ikke kun Neils idé.

Endre Lund Eriksen og Torill Kove

Oversat af Lisette Agerbo Holm

50 sider

Turbine

Udgivet: 23.06.2014

Børnebog