Den fnuggede himmel-pop-trompet er et forbløffende kunstværk med vidunderlige billeder og en masse ord der kalder på fantasien. Bogen er velegnet til læsning sammen med børn fra to år, men kan også læses af dem der lige er begyndt i skole.

På nogle sider er der digte:

I midten af ‘midten’ er bogstavet D

i midten af æblet er kerner

i midten af vinteren kommer der sne

i midten af himlen er stjerner

På andre sider er der ord og ordsammensætninger. En side har illustrationer af grønne væsener og ting, krokodille, kanariefugl, vindruer og græshoppe, præsenteret som:

Grønne ting fra

– æv, nej, ikke ind i stuen!

til

– ja, hurra, ind i stuen!:

 

sulten kæmpekrokodille

rasende grønspætte

stor bussemand …

En side har ting med ‘ål’, opstillet med det korteste ord øverst og det længste nederst:

ål

sål

kål

suppeskål

kålsuppekål

skrig og skrål

Og billedet på siden viser en ål med de nævnte ting i sig.

Bogens repertoire kommer vidt omkring, og der er også overraskelser til den voksne. En side rummer 11 små billeder af musikinstrumenter anbragt på de steder, hvor de skal spilles: en trompet i himlen, en saxofon i skoven, en violin på stranden.

Den fnuggede himmel-pop-trompet er et sandt overflødighedshorn af billeder og ord. Måske kan man diskutere digtenes kvalitet, og hvad man helt præcist forventes at få ud af de mange ord der er ordnet efter længde, forstavelse eller noget helt tredje. For et nysgerrigt barn i spørgealderen er der oceaner af muligheder for at få sat gang i tanker og diskussioner.

Den fnuggede himmel-pop-trompet

Birgitte Krogsbøll

Illustreret af Kamilla Wichmann

40 sider

Høst & Søn

Udgivet: 2018

Birte Strandby