Den tolvte roman om konservatoren Gabriel Allon. Gabriel har også en fortid som hårdtslående agent og en del mord på blandt andre medlemmer af Sorte September på samvittigheden.

Gabriel kaldes til Vatikanet. En kvindelig konservator er blevet dræbt, og Gabriel opfordres til at tage sig af opklaringen under dække af at skulle restaurere en Caravaggio. Mordet leder hen til tyveri af kunstskatte og til mafiaen, og derfra går ledetrådene videre til Hizbollah og en terroraktion, der skal finde sted i Wien. For at få viden om aktionen må Gabriel og en arkæolog lægge ’madding’ ud i form af skår fra en antik vase, og et af romanens mere humoristiske steder møder man, da vores voldelige og relativt samvittighedsløse hovedperson lider alverdens kvaler over at skulle ødelægge vasen.

Gabriel og andre deltagere fra den israelske efterretningstjeneste griber ind mod aktionen i Wien, og dermed kunne romanen være afsluttet. Men så får Gabriel en loppetjans med at ledsage paven på dennes rejse til Jerusalem, hvor paven holder en kontroversiel tale, der blandt andet rummer protester mod Irans atomvåbenprogram, og det bliver optakten til et terrorangreb af helt andre dimensioner.

Gabriel er i særklasse – selv for agenter, og han stopper egenhændigt en motorcykel i fart, da motorcyklisten med en pistol forsøger at ramme Gabriels hustru.

Der er en interessant overensstemmelse mellem miljø og sprogbrug. Således falder i Vatikanet snefnug så store som oblater, mens Gabriel på skisportsstedet St. Moritz møder en mand med ‘langrendløberens brede skuldre’.

Et væld af spændende karakter fra forskellige efterretningstjenester, mafiaen, Vatikanet, jøder og repræsentanter fra islam præger romanen.

Den faldne engel – En Gabriel Allon roman

Daniel Silva

Oversat af Charlotte Grubb

316 sider

Cicero

Udgivet: Marts 2013

Fås også som e-bog