Odense er en frygtelig by. I mord er den tæt på at overgå Elsebeth Egholms Århus, og der er under alle omstændigheder flere spøgelser i Odense.

Denne anden roman med Maurice som hovedperson benævnes gotisk krimi i lighed med etteren, Lidenskabens Pris.

Gotisk krimi er defineret i romanen: Skønlitterært værk om forbrydelser der er dystre, uhyggelige, groteske, det undertrykte og det ukontrollable – og opklaringen af de forbrydelser.

Maurice er gymnasielærer på deltid, han bærer rundt på en indre dæmon, og så er han det odenseanske politis mand, når man mener, en forbrydelse kan forbindes med noget overnaturligt. Maurice har arvet sine særlige evner – som han bruger jævnligt i romanen, men som ikke rigtigt bliver forklaret for læseren – fra sin mor, men råder ifølge egen vurdering over langt større kræfter end moren og hendes kompagnoner, der (heldigvis) ikke holder til i Odense.

Eva fra politiet tilkalder Maurice på grund af efterladenskaberne efter en ufattelig uappetitlig forbrydelse på Balletskolen, og der er også et ilde tilredt voldtægtsoffer. Maurice gennemskuer, at noget rituelt har fundet sted. Bekymret opdager han, at han selv kan have været medvirkende til svineriet, men han har efter en heftig druktur vanskeligt ved at huske præcist, hvad der er sket. Han husker tydeligt mødet med en mand og en tiltrækkende kvinde og en voldsom kamp, men han kan ikke bevise eksistensen af noget af det. Til gengæld møder han en lille, død pige, der er blevet hængende mellem dødsriget og de levendes verden.

Der er tilløb til mange gys, men Maurices evner og handlinger grænser sig til det uforståelige.

Niels Ole Busk

254 sider

H. Harksen Production

Udgivet: 2015