Nuttet bog for de mindste om de tre små ællinger der bliver væk fra deres mor og finder tilbage.

Selve fortællingen om at blive væk og finde tilbage er velkendt for de fleste små børn. Ællingerne begiver sig ud på en længere, farlig rejse. De skal blandt andet over en bred vej – og veje kan virke meget, meget brede, når man har ben der er mere velegnede til at svømme end at gå og ens vinger ikke fungerer endnu. Men de tre ællinger støtter og opmuntrer hinanden. De har også gode og sjove oplevelser undervejs, ikke mindst når de finder ud af, at de kan noget – sammen. Og til sidst finder de deres mor.

Billederne er fotos af ællingerne på vejen, i græsset, på hinandens rygge og liggende efter at være blevet væltet af vindstød. De er photoshoppede, og det giver nogle gode billeder af ællingerne i forskellige sjove, alvorlige, troværdige situationer. Fotografierne er samtidigt enkle, så man kun skal forholde sig til få ting ad gangen. Billederne dominerer, og teksten er begrænset til nogle linjer på hver side. Ællinger er ret fotogene, og man kan også dyrke nuttetheden.

Alt i alt er bogen tilgængelig og tiltrækkende for de helt små. Teksten er lidt tungere end i letlæsningsbøger, men dette er heller ikke en begynderlæsebog, men en bog, der kræver en voksen oplæser – eller at barnet kigger selv på billederne.

Den dag de tre ællinger stod på hinandens rygge

Jeanette Dünweber

Illustreret af François Couderc

36 sider

mellemgaard

Udgivet: 2019

Birte Strandby