Et lille gys til hærdede unge 

Dorte, Line og Johan går i 7. klasse. De pjækker fra tysk og beslutter i stedet at besøge skolens loft, hvor de leger ‘ånden i glasset’, og de har en fornemmelse af, at de har kaldt på en ånd. Johan sover dårligt om natten, og det viser sig, at Line og Dorte heller ikke har sovet godt, og de er alle skræmte.

For at finde ud af mere om ånden – og helst sende den retur til helvede – opsøger de en blind nonne. Nonnen fortæller, om dengang dæmonen dukkede op ved det kloster, hvor hun og andre nonner opholdt sig. Det gav flere dødsfald, og konfronteret med dæmonen var hun nødt til at vælge om hun helst ville beholde sit liv eller sit syn. Hun fortæller de unge, at de skal finde dæmonen og tiltale den med dens navn.

De leder i klosteret, og takket være Johans gode hukommelse finder de ud af dæmonens navn og gør klar til at sende den retur til helvede.

Her er uhygge på flere niveauer, og man kan ane inspiration både fra Sleepy Hollow og måske fra Stephen Kings Begærets butik, eller er det almindelig kendt, at man får kvalme, når man kommer tæt på en dæmon?

Dæmonen kommer fra Biblen og er velkendt blandt de bibelstærke. God spænding, og fint med udgangspunkt i religion. Teenagerne er lidt spegede, og kan man virkeligt være optaget af klassekammeratens fysiognomi, når man er placeret to sekunder fra en skæbne værre end døden?

Den blinde nonne

En letlæst demonisk historie

Michael Næsted Nielsen

56 sider

mellemgaard

Udgivet: Februar 2023

Birte Strandby