To vilde historier: Rejsen til Peru og Den største hemmelighed

Gunvald fortæller sit barnebarn Sigurd på tolv om de dramatiske begivenheder, der gjorde, at Gunvald forsvandt for familien, og hvordan han kom tilbage.

Det begynder med, at Gunvald hører sin far tale med en anden mand om en skat. Gunvald gribes af stor lyst til at finde skatten og forlader senere sin kone og ufødte søn for at rejse til Nordnorge. Han finder noget, men det er ikke den skat, han forventede. Til gengæld får han fingre i et hånligt brev til sin far fra farens tidligere ven. Det røber, at vennen er flyttet til Peru, og Gunvald beslutter sig for at følge efter. Det bliver en dramatisk rejse, og Gunvald lander i junglen, hvor en uhyggelig indianer er tæt på at få ham dræbt. Og det er ikke engang det mest uhyggelige. Faktisk kan man overveje, om De wille drenge er for børn.

‘Den største hemmelighed’ har barnebarnet Sigurd i hovedrollen, og det er også en både uhyggelig og meget fantasifuld historie. Her er fjenden i en helt anden kaliber, og tidsrejser bliver en del af projektet. Gud har også fået en rolle, og den del af fortællingen er rimeligt raffineret, men ellers kan det trods små personregistre forud for hver fortælling godt være  vanskeligt at holde styr på historien, der er lang og i længden lidt indviklet.

På samtlige sider er der små tegninger, der får sat steder, situationer og væsener på læserens nethinde. Det hjælper lidt på tilgængeligheden, men der er sprogligt ikke gjort så meget for at gøre det lettere for en tolvårig læser.

De wille drenge er sidste bind i en serie på seks bøger.

De wille drenge

Gunnar Wille

210 sider

Jensen & Dalgaard

Udgivet: 2019

Birte Strandby