Eventyret om den 11-årige nørd, Robert, og hans tidsrejser tilbage til det pirathærgede Carabien fortsættes i samme spændende og underholdende stil som i ‘Piratens fange’.
Hjemme har Robert stadig problemer med børnene nede i gården. Hans mor insisterer på at Robert skal ned og lege, hvilket ikke er spor morsomt, når man er det lokale mobbeoffer som de andre børn med overmobberen Konrad i spidsen smider i den store skraldebøtte.
Mens det magiske timeglas har sendt Robert tilbage til nutiden, er pigen Silva med hjælp fra den gamle og venlige pirat, Træben, blevet reddet fra den øde ø de to børn var strandet på, men i den vilde og lovløse piratby, De tusind djævles by, bliver Silva igen jagtet af den blodtørstige og ondskabsfulde piratkaptajn Escobar.
Ved hjælp af timeglasset og udstyret med sin Spidermanlommelygte, Matadormix, chokolade og andre gode sager vender Robert tilbage til Caribien for at hjælpe sin veninde Silva. Helt godt går det dog ikke for de to børn. Den sabelsvingende Escobar, der vil gøre alt for at få sit skattekort tilbage, er lige i hælene på dem, og det lykkes for den lede pirat at fange Silva. Robert stabler en livsfarlig redningsaktion på benene, og medens piratbyenbyen sønderbombes af piratjagende krigsskibe får Robert reddet Silva ud af kløerne på Escobar, så de børnene kan fortsætte eftersøgningen af Silvas søster og Kaptajn Blodskæg.
Sammen med Træben skal de to til at sejle gennem Dommedagsklipperne, da Robert atter ryger tilbage til nutiden – og på den cliffhanger må vi vente på næste bind.
Den spændende historie der blander pirateventyret i Caribien sammen med den nørdede Roberts problemer i nutidens Danmark virker fint. Med sin sammenfletning af nutidige bøneproblemer engagerer den børnelæserne i både deres egne genkendelige hverdagsproblemer og den gamle piratverden – og Robert viser at være temmeligt meget modigere i farens stund end han egentlig selv havde forestillet sig.
God og spændende underholdning til både oplæsning og selvlæsning for 8 til 12 år.
Forfatter: Jacob Weinreich
96 sider
Forlag: People’sPress
Udg.: 15.04.2010
Jan Vandall