Der bliver skrevet fortsættelser til masser af gode fortællinger. Borte med blæsten blev fulgt af Scarlett af Alexandra Ripley, Noahs Ark blev fulgt af Noas Ark II af Line Leonhardt, og nu er der også en toer til De tre Bukke Bruse.

De tre Bukke Bruse diskuterer, hvad de skal lave i ferien. Den ældste synes, de skal tage på sæteren, men det gider de to yngste ikke, indtil den ældste minder dem om, hvor skægt det er med trolden under broen. Så det ender med, at de tager af sted.

Der sker ingenting, når de går over broen, og det viser sig, at trolden er kommet på plejehjem – en ret man automatisk har, når man er fyldt 300 år. På plejehjemmet er de godt trætte af trolden, der laver en farlig ballade. Især har han en sær glæde ved at sidde under et bord og true dem der går rundt ovenpå bordet – måske et levn fra tidligere. Trolden er så hidsig, som den plejer at være og da den store Bukke Bruse stanger den, lander den lige oven i en tændt grill.

For alle andre ender det godt med en fest.

Den lille historie er ledsaget af store, helsides tegninger. De er farverige og har mange detaljer. Figurerne tilstræber mindre børns måde at tegne på, og trolden ligner et pelskugle med vrede øjne, men kompositionen er voksen og understreger den voldsomme dramatik, der følger troldens opdukken. Også typografien leges der med, vigtige ord er i tredobbeltstørrelse, og der er skilte på hver side med korte sætninger, så et lidt større barn også vil kunne få glæde af bogen.

Bjørn Rørvik

Illustreret af Gry Moursund

Oversat af Nanna Gyldenkærne

44 sider

Udgivet: 16.03.2015

Målgruppe: + 3 år

Birte Strandby