Rørvik og Moursund har givet det gamle eventyr om ‘De tre Bukke Bruse’ et moderne facelift, og det er de sluppet rigtig godt fra. Historien er flyttet fra den norske sæter til Badeland, der garanteret er betydeligt nemmere at relatere til for de mindste.
Trolden er en ækel mobber der trænger sig ind i Badeland uden at ville andet end at drille og skræmme alle børnene. Den grimme trold som ødelægger børnenes badebolde og forhindrer dem i at benytte vandrutsjebanen er en forfærdelig fæl fætter, der selv er ude om det, når det går ham ilde.
Her sidder han ikke under broen, men under trappen op til rutsjebanen så ingen tør bruge den. Som i den gamle historie er de tre bukke dog i stand til at narre den lede trold.
De to mindste får lov til at slippe forbi trolden, hvorefter Store Bukke Bruse er ged for at at narre trolden ud på vandrutsjebanen. Så skal der bare lidt teknisk snilde til, inden trolden ryger ud ad vinduet og alle kan feste løs.
Eventyret virker godt i sin nye moderne ramme. Tegningerne er lavet med kække farvetusser og holdt i en herlig barnlig stil, der både er udtryksfuld og let forståelig og samtidig lægger sig i en perfekt børnehøjde.
Det gamle eventyrs spænding vedligeholdes, samtidig med at der kan snakkes om de nye billeder. Det ligner en bog som de små kan sidde længe med og finde alt muligt nyt i billederne. Teksten er ikke længere end at børnene hurtigt kan huske den og glæde sig over genkendelsen. For børn i 3-4 års alderen vil ‘De tre Bukke Bruse i Badeland’ være det være fremragende underholdning – og selvfølgelig vil de nyde det, når de søde og smarte gedekid vinder over den store væmmelige trold.
Tekst & ill.: Bjørn F. Rørvik & Gry Moursund
Oversættelse: Nanna Gyldenkærne
44 sider
Forlag: Høst & Søn
Udg.: 03.02.2012
5 glober
Jan Vandall