Så er scenen sat til krimi noir og ugerninger i Barcelona. Politikommissær Héctor Salgado er blevet hjemsendt, fordi han har banket en mand, der indirekte var skyld i en ung piges makabre død. Det lykkes politiet at overtale offeret til ikke at anlægge sag, og Héctor kommer tilbage på jobbet til en telefontrussel, et afskåret svinehoved på sit skrivebord og blod på kontorets vægge – samt til en sag om en ung mand, Marc, der tilsyneladende er faldet ud af et vindue og dræbt på stedet. Marc var beruset efter at have festet sammen med venner, men det viser sig også, at han havde været op at skændes med en ven, der blandt andet handler med stoffer og skylder penge væk af samme årsag. Mere indviklet bliver det, da en anden fra kliken bliver fundet død. Også her ligner det selvmord. Opklaringen forplumres yderligere af et overfald i Héctors lejlighed, og så hænger den sammen med en forbrydelse, der er begået 13 år tidligere.

Handlingen veksler hurtigt, og vi følger såvel Héctor og hans makker Leire Castro som korrespondance og samtaler mellem de unge, der er involveret i det første dødsfald.

Héctor er også er en plaget mand i privatlivet: Hans kone har forladt ham til fordel for en anden kvinde, hvorefter hun er hende utro med Héctor. For Leire bliver tilværelsen lige så indviklet: Hun er gravid, men ved ikke om hun også vil have barnets far. Men en belastet baggrund har aldrig været en hæmsko for godt politiarbejde.

Troværdige, tredimensionelle personligheder, spændingen er moderat, men opklaringen rummer flere overraskelser.

Antonio Hill

Oversat af Kirsten A. Nielsen

354 sider

Udgivet: 24.05.2012

Findes også som e-bog