Nick Clausen har igen fået blod på tanden og knaldet en led og bloddryppende vampyrhistorie af. Vi befinder os i en lille fredelig dansk provinsby, Daldrum, hvor Martin går i 1.g. Men idyllen krakelerer på grusomste, da der begynder at dukke lig op med bid i halsen.
Martin og hans ven Rune prøver at udspionere en gammel rigmand, som Rune mistænker for at være vampyr. Martin lister sig op til den gamles hoveddør for at lægge et krucifiks på trappetrinet, så de kan konstatere om fyren virkelig er vampyr, men det går helt galt. Den gamle snupper Martin og trækker ham ind i huset. Her afslører han sig som en ægte vampyr, men Martin får lov til at leve på betingelse af, at han hjælper med at finde ud af, hvem byens anden vampyr er. For den anden vampyr er åbenbart gået amok og overfalder helt hæmningsløst, alle han har lyst til at drikke af. Den opførsel kan ikke tolereres, fordi det vil afsløre eksistensen af vampyrer i byen.
Det udvikler sig til en hårrejsende jagt, hvor det ikke er helt tydeligt, er hvem der er jæger og hvem der er offer. Klasseveninden Mathilde bliver involveret i affæren, men det udvikler sig meget langt fra sådan, som de unge havde tænkt sig, og uhyggen intensiveres konstant. Det viser sig at være temmelig vanskeligt at finde frem til vampyren, og den hugtandsudstyrede djævel fortsætter med at suge blod fra nye ofre.
Udstyret med spidse træpinde beslutter vennerne sig at ordne monsteret selv, fordi de ikke regner med at de voksne vil tro på deres historie om vampyren.
Nick Clausen har skrevet en velfungerende historie, der kombinerer det hyggelige danske småbymiljø med ren monsterondskab. Her hvor nætterne bliver længere og længere og mørket dybere og dybere, er det herlig gysende ungdoms-underholdning som alternativ til de evindelige tv-serier.
De blodige bid
Forfatter: Nick Clausen
183 sider
Forlag: Tellerup
Udg.: 20.09.2011
4 glober
Jan Vandall