Maeve Binchy havde 17 romaner og 10 novellesamlinger på samvittigheden, da hun døde i 2012. Blandt andet er hun kendt for Evening Class, der har lagt handling til Italiensk for begyndere af Lone Scherfig.

Denne roman rummer ikke de samme raffinementer, men der er noget hyggeligt ved den – en slags kærlighedserklæring til ’de gode gamle dage’, som ingen rigtigt kan huske, men som alle er enige om, rummer en sundere og mere enkel livsstil. Mindre materielt ragelse og flere traveture i det fri.

Historien begynder med Chicky, der forlader den lille irske by, hvor hun er vokset op, for at tage til USA med en flirt, der en dag besøger byen på Irlands atlanterhavskyst. I USA bor Chicky alene, men af hensyn til den katolske familie i Irland, beretter hun om sin imaginære ægtefælle hver sommer, når hun besøger hjembyen.  Af praktiske årsager fortæller hun senere, at han er død ved en ulykke, og hun køber et gammelt hus i byen for at omdanne det til hotel for kræsne mennesker med smag for Irlands flora og fauna.

Stone House Hotel bliver smukt renoveret med hjælp fra Chickys nevø, der står ved en korsvej med udsigt til en kriminel fremtid. Takket være sit arbejde på Stone House Hotel skifter han branche og bliver i stedet hotellets praktiske mand og en god ægtefælle og far.

Hotellets gæster er fremstillet farverigt og sympatisk: Der er den amerikanske skuespiller, der lander på hotellet, fordi hans flyforbindelse svigter, og der er svigerdatteren og svigermoren, to indædte modstandere, der begge lærer noget af opholdet på hotellet.

Dage på Stone House Hotel

Maeve Binchy

Oversat af Marielle Nielsen Hansen

320 sider

Cicero

Udgivet: 19.09.2013

Birte Strandby