Martha der arbejder for politiet i Nykøbing Sjælland er på banen igen. Miljøet er det samme som i Hundeungerne, der er en meget gammel baggrundshistorie, og Martha fortsætter med at finde kærester der enten er gift eller eller belastede på anden måde.

Det begynder brutalt. Martha har fri, men bliver kaldt på arbejde. Hun skal skal undersøge et måske to mord begået på en adresse, som hun kender. Her bor hendes veninde med datter, ægtefælle og bonussøn. Ægtefællen bliver fundet med halsen skåret over, bonussønnen har muligvis grebet morderen i udåden og er selv hårdt såret.

Martha får vendt alle stenene. Der er både penge og utroskab involveret, motiver er der nok af, og en af de mistænkte har et heftigt temperament, en bipolar lidelse og glemmer at tage sin medicin. En oplagt mistænkt til de første par mord, men hvad med det efterfølgende? 

Opklaringen er nogenlunde metodisk, men forstyrres af hyppige mord, måske en seriemorder i Danmark? Som læser er man ikke klogere på, hvem morderen er, før opklaringen afsluttes.

Martha er en sympatisk efterforsker der arbejder på at være en god mor for sin 20-årige datter der på sin side har fundet en guru, hun vil følge. Martha finder en virkelig tiltalende mand, der oven i købet kan spille klaver. Han er perfekt, næsten.

Vi hører også lidt til en morder, der leverer sine tanker i små kapitler jævnt fordelt over hele bogen. De afsnit giver ikke helt så meget mening før til sidst. 

I den nævnte morders dagbog er navneordene med stort, måske for at angive tiden den er skrevet i, men tankerne er angiveligt nedskrevet i 1959 – 61, selvom reglen om at skrive navneord med store forbogstaver blev afskaffet i 1948.

Bortset herfra er det en god krimi med et spændende og omfattende persongalleri som taget ud af hverdagen.

Dårekisten

Pernille Pletner og Marianne Rohweder

319 sider

Grønningen 1

Udgivet: 25.01.2022

Birte Strandby