You remind me of the Mona Lisa.

O, because I’m beautiful and mysterious?

No, because you’re big-framed and should be in a museum.

Robin Hood er temaet på tidens skøreste forestilling der kan opleves i Glassalen i Tivoli. Som sædvanligt var mere end 90% af gæsterne gengangere, men det lykkedes alligevel teatertruppen at finde nogle sagesløse frivillige de kunne involvere i de dramatiske begivenheder på scenen.

Ikke uventet bestod karaktererne af Robin Hood, Lady Marion, Prins John, Richard Løvehjerte og Lille John. Sheriffen af Nottingham havde i dagens anledning tillagt sig navnet Ronald Rump, og han indledte sin optræden med sangen:

O, Lord it’s hard to be humble …

Publikum fik lidt flere replikker end sædvanligt, og herudover lærte man at huje begejstret, når Robin Hood viste sig – og buhe når talen faldt på Prins John og Sheriffen af Nottingham.

Af de mere uventede karakterer – men dog ventede i denne crazy-sammenhæng – var van Helsingør og en naiv østeuropæisk pige der ville hævne sig på sheriffen. Desuden optrådte en stærkt flirtende nurse May Ophelia Cox Balls til al overflod forklædt som kvinde i rober der fik bakkens sangerinder til at minde om søndagsskolen på udflugt.

Udover at være inspireret af det amerikanske præsidentvalg, var der også referencer til en vis svensk kok fra Muppets, og en graciøs udgave af Tolkiens Legolas.

Selve historien var næsten, som den plejer at være. Robin Hood stjæler fra de rige og giver til de fattige. Lady Marion og han er forelskede, og Prins John vil gifte sig med Marion, mens Richard Løvehjerte heldigvis dukker op i tide. Den særlige sherif-udgave, Ronald Rump, bryder sig ikke om træer og vil fælde hele Sherwood skoven for at gøre plads til en golfbane.

Legolas er også en skovens mand og kæmper på de godes side, og den barmfagre nurse May Ophelia Cox Balls er Lady Marions hofdame. Den svenske koks tilstedeværelse er ikke helt så indlysende, men giver anledning til en del vittigheder under bæltestedet. Og så er det for en gangs skyld Lady Marion man foreslår til posten som sherif, da Ronald Rump må videre over havet, skønt alle undrer sig over ‘what the Americans are going to do with a man like Rump’.

Crazy Christmas 2016

Shakin’ up Sherwood

26.11.2016

London Toast Theater

Birte Strandby