Denne konspirationsthriller begynder voldsomt og makabert med mord. Et fotografi af den dræbte tikker ind på diverse mobiltelefoner, og en af modtagerne er Noah, der studerer økonomi. Han er ikke nogen helt almindelig studerende, for han er medlem af tempelridderne, der angiveligt blev udryddet 1307 efter ordre fra den franske konge. Noah har lært både om kamp og smerte. Og det får han naturligvis god brug for. Kvinden – for en sådan skal der være i spændingsromaner – er Elisabeth, der er historiker, teolog og underviser på et af de fag, som Noahs følger på universitetet. Især ved hun meget om korsfæstelser og uforvarende står hun tæt på Noah, da han modtager det makabre billede på sin mobiltelefon, hvorfor de bliver makkerparret, der bliver nødt til at flygte fra gerningsstedet for ikke at blive fanget af politiet.

Senere i en hektisk jagt med lejlighedsvise gåder – omtrent som i Dan Browns Da Vinci mysteriet – viser det sig, at politiet ikke er de eneste der er interesseret i Noahs færden. Han forfølges også af nogle slemme banditter, hvoraf den ene har en forkærlighed for tortur og blodudgydelser. I det hele taget er der meget blod i denne roman, og hvis man er medlem af Kattens Værn eller bare godt kan lide katte, så bør man af hensyn til sjælefreden springe over de sidste fire sider i kapitel 11.

Baggrundsinformationen om tempelriddere og katolicisme såvel som spændingen virker fint. Således kan vi opleve, at nogle af karaktererne sidder fast i krypten under katedralen i domkirken i Chartres med risiko for aldrig at blive lukket ud.

De historiske indslag fra trettenhundredtallet og fortællingen om tempelriddernes trange kår i hjemlandet er fascinerende og bryder handlingen, der måske ellers ville basere sig alt for meget på en lang flugt med periodiske attentater.

Jesper Holm

353 sider

Kirk-Holm

Udgivet: 14.11.2014